Летен изпит за технически степени I и II дан, юли 2015 г.


Лятната изпитна сесия на Българска асоциация по Таекуон-До приключи с провеждането на изпит за притежатели на черни колани I и II дан, на 18 юли 2015 г. в залата на 90-то СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин”, София. Домакин на мероприятието бе Станимир Орлев, треньор в залата на ЦПТК в 90-то СОУ.
Изпитната комисия беше под ръководството на майстор Панайотис Яламас – VIII дан, от Гърция, и участието на сабумним Юлиян Илиев и сабумним Орлин Христов.
Изпитът беше тежък, както подобава на изпит за високи степени в Таекуон-До. Кандидатите показаха умения в много от аспектите на Таекуон-До: техники, форми, обща физическа подготовка, договорен спаринг, падания, самозащита, свободен спаринг, договорена самоотбрана, специална техника, теория и др.

Благодарение на добрата си подготовка бусабумним Иван Апостолов от ЦПТК НСОУ „София“, бусабумним Константин Костадинов и бусабумним Георги Малинов от ЦСКА 128-мо СОУ и бусабумним Мартин Йотов от ЦПТК „Раковски” успешно защитиха II дан, а бусабумним Никола Пеков от ЦСКА 23-то СОУ, бусабумним Християн Цанков от ЦПТК 35-то СОУ и бусабумним Антон Иванов от ЦПТК „Раковски” защитиха III дан.

В края на изпита майстор Яламас поздрави изпитваните за показаното и постигнатите резултати, и пожела много бъдещи успехи и развитие.
За подрастващите трениращи е изключително мотивиращо да станат свидетели на развитието на своите треньори и на израстването на черните колани.
Пожелаваме на всички приятна лятна почивка и до нови срещи на IX Летен Таекуон-До лагер на БАТ, който ще се проведе в град Обзор от 20-ти август до 1-ви септември.

Разгледайте снимки от събитието във Facebook:
IMG_9247