Републикански коледен турнир по Куадратлон Таекуон-До „София Оупън“


За поредна година зала Универсиада отвори врати в ранни зори в събота и неделя за преданите приятели на Таекуон-До и за първия Републикански Коледен Турнир по Куадратлон Таекун-До София Оупън, който се проведе на 5-ти и 6-ти декември. В състезанието взеха участие рекорден брой представители – 405 от 29 зали от цялата страна!
Иван Младенов, генерален секретар на Спортна Асоциация на МВР откри Коледния турнир, а г-н Венцислав Игнатов, председател на Българската Асоциация по Таекуон-До, поздрави всички присъстващи и пожела на участниците успех. Приятна изненада за гостите беше посещението на Дядо Коледа, което повиши градуса на настроението.
Таекуондисти от ЦПТК „Раковски” бяха подготвили специален поздрав за всички присъстващи – демонстрация с интересна хореография, която беше плод на самите млади участници. Препълнената зала „Универсиада“ изпадна във възторг от показаните уменията.
Организацията на турнира беше на много добро ниво, което спомогна състезанието да протече сравнително гладко под ръководството на главен съдия сабумним Венцислав Игнатов заедно със състав от 85 съдии и помощник-съдии.
Категориите: деца – 6-7, 8-9, 10-11 и 12-13 години, юноши и девойки – от 14 до 17 години, мъже и жени над 18 години, се състезаваха в обичайните индивидуални дисциплини: Туль, Спаринг, Специална техника и Силов тест, като този път имаха възможност да се съревновават и в Отборно Туьл и Отборно Спаринг. Поради големия брой състезатели времето не беше достатъчно да се проведат отборните дисциплини Специална техника и Силов тест в повечето възрастови категории.
Куадратлонисти на състезанието станаха:
в категория 6-7 години
– Виктор Иванов – ТК Левски 61 ОУ с 29 т.
– Мартина Цолова – ТК Левски 25 ОУ – 29 т.;
8-9 години:
– Златослав Иванов – ЦПТК 90 СОУ – 30 т.
– Александра Спасова – ТК ЦСКА 55 СОУ – 30т.;
10-11 години:
– Николай Божилов – ЦПТК НСОУ „София“ – 36 т.
– Василена Апостолова – ЦПТК НСОУ „София“ – 29 т.;
12-13 години:
– Александра Славчева – ТК Левски 61 ОУ – 39 т.
– Антон Методиев – ЦПТК 11 ОУ Перник – 35 т.;
14-17 години:
– Иван Апостолов – ЦПТК НСОУ „София“ – 39 т.
– Карина Козарова – ТК ЦСКА 23 СОУ – 37т.;
над 18:
– Владислав Стаменов – ТК ЦСКА 128 СОУ – 29 т.
– Тедислава Георгиева – ЦПТК 97 СОУ – 28 т.

В комплексното класиране при деца от 6 до 13 г първо място взе СК Файт 71 СОУ, второ – ЦПТК НСОУ „София“ и трето – ЦПТК 97 СОУ. При юноши и девойки първо място извоюваха ЦПТК 97 СОУ, второ – ТК ЦСКА 128 СОУ и трето място – ЦПТК 35 СОУ. В комплексно класиране мъже и жени Първо място зае ЦПТК 97 СОУ, Второ място – ЦПТК 137 СОУ и трето място – ТК ЦСКА 128 СОУ.
В крайното комплексно класиране Първо място зае ЦПТК 97 СОУ, Второ – ЦПТК НСОУ „София“ и Трето място – СК Файт 71 СОУ.

Успех на всички таекуондисти в подготовката за следващото състезание на Българска Асоциация по Таекуон-До, което ще се проведе в началото на 2016 г.

Разгледайте снимки от събитието във Facebook: