Съдийска среща с Майстор Джеймс Тин-А-Тон


През изминалата събота (14.11.2015г.) залата на ЦПТК – НСОУ „София“ беше домакин на едно изключително събитие – съдийска среща, водена от майстор Джеймс Тин-А-Тон, притежател на VIII дан, председател на Холандската Федерация по Таекуон-До ITF и член на съдийската комисия на A.E.T.F. Участие взеха голям брой членове на Българска Асоциация по Таекуон-До – треньори, съдии и помощник-съдии.
Срещата се проведе ден преди ежегодния Фестивал по бойни спортове, където съдиите щяха да приложат усъвършенстваните си знания.
Събитието започна с взаимна размяна на подаръци между госта ни от Холандия и Сабумним Венцислав Игнатов, като Сахьоним Джеймс направи личен подарък на президента на БАТ – специално изработено за него спортно горнище, в националния цвят на Холандия и с неговото име. След първоначалните приветствия между инструкторите, Сахьоним Джеймс раздели присъстващите на две групи, които да разгледат раздадени тестове и да коментират въпросите и отговорите. След това заедно със Сахьоним дискутирахме въпросите от теста, както и различни проблемни ситуации за съдиите, най-вече в дисциплините: Туль, отборно Туль и спаринг.
Състезатели от ЦПТК – НСОУ „София“, които помагаха в разглежданите ситуации, показаха своите умения и знания. На това събитие всички участници научиха и интересни технически детайли относно формите в Таекуон-До, които Сахьоним Джеймс сподели, а също и отдели време за разясняване на важността на подготовките на техниките. Въртенето на опорния крак при различните техники с крака също беше разисквана тема,а Сахьоним Джеймс насърчи съдиите да обръщат внимание на всеки малък детайл, защото при по-високите степени се наблюдават все по-малки грешки и неточности. Съдиите отново осъзнаха, че пътят на Таекуон-До е пълен с много знания и умения, които да усвояват непрестанно и да се стремят да усъвършенстват.
Срещата завърши с много снимки и усмивки.

В края на събитието Сабумним Венцислав Игнатов използва възможността да връчи дипломите за квалифицирани треньори на над 30 души от БАТ, които през последната година бяха преминали курс за професионална квалификация.

Разгледайте снимки от събитието във Facebook: