Участие в купа „Аристотел“ в гр. Верия, Гърция


На 27 и 28 юни в град Верия, Гърция се проведе състезание за купа Аристотел. Състезанието се проведе в два дни на 5 игрални полета под ръководството на майстор Панайотис Яламас – VIII дан и неговите възпитаници, със съорганизаторската помощ на Българската Асоциация по Таекуон-До. Българската електронна съдийска система, която беше използвана от съдиите, за пореден път се доказа като ефективна за такива мероприятия. За първи път извън пределите на нашата страна се използва и организационната система на БАТ, която допринесе за бързата и точна организация на жребиите и схемите за двата състезателни дни.

Участие от българска страна взеха 45 състезатели от 9 зали, а домакините се представиха със 130 участника от цяла Гърция във всички категории: деца – от 6 до 13 години, юноши и девойки – от 14 до 17 години, мъже и жени над 18 години в обичайните индивидуални дисциплини: Туль, Спаринг, Специална техника и Силов тест.
Освен ентусиазираните ни състезатели в Гърция взеха участие и десет високо квалифицирани и добре подготвени съдии, които оказаха ценно съдействие в организацията и провеждането на мероприятието. Майстор Яламас възложи на Орлин Христов отговорната и нелека задача да изпълнява длъжността на Главен съдия на състезанието. Отборът бе подкрепян от много родители, пропътували дългия път, за да стискат палци и да се радват на успехите на българските състезатели.

Състезанието беше открито от майстор Панайотис Яламас, който поздрави треньорите, съдиите и гостите и пожела успех на състезателите. Всички български зали, с представители на състезанието, получиха купа – комплимент за участието си от домакините. Голям интерес за участниците и зрителите спечели подготвената от домакините демонстрация, чиято водеща тема беше самозащита.

Всички български състезатели завоюваха поне по един медал, а някои дори и по повече. Габриела Ценкова и Александра Славчева от ТК „Левски” – 61 ОУ, Росен Геров от ЦПТК „Раковски”, Тедислава Георгиева от ЦПТК „97 СОУ” и Бисер Манчев, ЦПТК „192 СОУ” спечелиха титлата куадратлонист в своите възрастови категории. Дебютантите се представиха забележително, като някои успяха да завоюват златни медали.

В комплексното класиране купа „Аристотел“ спечели отборът на ТК „Левски” – 61 ОУ, второ място зае гръцкия АК Куадратлон „Науса”, а на трето място на почетната стълба се качи гръцкия клуб „Аристотелис” – Копанос.

Разгледайте снимки от събитието във Facebook:
IMG_9247