IX летен Таекуон-До лагер Обзор 2015


За девети път Българска Асоциация по Таекуон-До проведе летен Таекуон-До лагер на българското черноморие. Тази година от 20-ти август до 1-ви септември в почивна база „Чавдар“ в град Обзор деветият Летен Таекуон-До лагер, на който взеха участие 233 трениращи и приятели на Таекуон-До от цялата страна, премина в много забавления, тренировки, нови приятелства и не без наказания.
Тази година за първи път лагерът предостави две възможности за участниците, осемдневен престой от 20-ти до 28-ми август, а желаещите за повече тренировки имаха възможност да изберат дванадесетдневен лагер и да останат до 1-ви септември 2015 г.
Още с пристигането в базата, трениращите бяха разделени на четири отбора – А, B, C и D, като всеки трябваше да избере свой капитан, който да се бори за името и знамето на отбора си. Отборите избраха за капитани най-ловките, бързи и силни момчета от групата си. Така на края на деня в състезание на плажа между отборите участваха избраните капитани: Християн Цанков (А отбор), Михаил Димитров (B отбор), Мартин Божилов (C отбор) и Бисер Манчев (D отбор).
Отборите и капитаните им всеки ден участваха в различни плажни игри, подготвени от бусабумним Никола Илиев и бусабумним Биляна Никифорова. Игрите бяха разнообразни и забавни, а победителите печелеха точки за отбора си.
Точки се печелеха и на ежедневните вечеринки, с водещ бусабумним Бисер Манчев, на които имаше много музика, танци и игри, както и някои интелектуални задачи. Там отборите имаха възможност да изберат свой новинар за деня, който да разкаже дневните събития. Отбор B беше абсолютния фаворит и държеше първото място през всички 12 дни.
Освен изброените забавленията, за таекуондистите имаше и много тренировки, които се водеха по стриктен график, изготвен от бусабумним Явор Тасев. Трениращите бяха разделени на групи, според степените им, а треньорите на дадената група се разменяха на всеки четири дни. Така участниците имаха възможност да почерпят опит от методите на водене на различни треньори. След всяка тренировка на най-изявените трениращи се раздаваха зелени точки за добро представяне, което засилваше мотивацията и всички даваха всичко от себе си на тренировките.
В края на 8-дневния и на 12-дневния лагер участниците от отбора победител в игрите и тези с най-много събрани точки получиха възможността да се явят на изпит за повишаване на степени. Пламен Димитров от ЦПТК Враца се отличи с най-много спечелени зелени точки – 15, и беше награден за старанието си освен с изпит за нова степен и с искрени аплодисменти от останалите участници.
Изпитите се проведоха от няколко комисии, разделили участниците според степените им, и включваше всички основни елементи необходими за конкретното техническо ниво. 25 трениращи се представиха на достойно високо ниво и от новия сезон ще се завърнат в своите зали с по-висока степен.
Новата спортна година вече започна в някои зали, а останалите ще отворят врати всеки момент за своите трениращи и нови приятели.
БАТ пожелава на своите членове и всички трениращи нови невероятни преживявания в залата за тренировки, на до-джанга пред изпитните комисии и най-вече в предстоящите състезания!

Разгледайте снимки от събитието във Facebook: